Gedekte tafel

Menu:

Wedgwood Wedgwood porselein servies

Wedgwood maakt tijd- loos serviesgoed in allerlei ontwerpen.

Fürstenberg Servies van furstenberg

Fürstenberg is één oude producent van porselein.

Royal Copenhagen Royal Copenhagen porselein servies

Porselein servies van Royal Copenhagen is handgeschillderd.

Villeroy & Boch Villeroy & Boch porselein servies

Van klassiek wit tot design; Villeroy & Boch biedt het.

Arzberg Servies van arzberg

Arzberg maakt porselein servies voor dagelijks gebruik.

Rörstrand Servies van Rörstrand

Volgens Rörstrand is kwaliteit meer dan duurzaamheid.

Johnson Brothers Johnson Brothers porselein servies

Johnson Brothers is een Britse producent van porselein servies.

Rosenthal Rosenthal porselein servies

Rosenthal maakt het mooiste en witste porselein servies.

Meer porselein servies
> >

Porselein servies

Wedgwood Dynasty porselein serviesServies van porselein heeft een lange geschiedenis. Het eerste porselein was Chinees porselein. Nu, eeuwen later, wordt porselein nog steeds gebruikt als grondstof voor exclusief servies. In de 17e eeuw werd in Duitsland succesvol het Chinese porselein nagemaakt. Dit was het begin van Europees porselein industrie. Tegenwoordig wordt porselein servies over de hele wereld geproduceerd. Porselein wordt veel gebruikt om serviesstukken te vervaardigen. Met de wetenschap dat dit materiaal nu al vele eeuwen gebruikt wordt, kan geconcludeerd worden dat porselein het ultieme materiaal is voor servies met een warme uitstraling!

Porselein servies merken

Fürstenberg Wagenfeld serviesEr zijn veel grote aanbieders van kwalitatief goed porselein servies. Vooral Duits, Britse en Franse bedrijven uit Limoges produceren toonaangevend porselein servies. Maar dit zijn niet de enige landen lande bekende porselein servies merken. Ook Denemarken en Hongarije hebben grote porselein producenten. Hieronder stat een kort over zicht van de meest bekende porselein servies merken per land.

Duits porselein servies

Frans porselein servies

Brits porselein servies

Deens porselein servies

Modern porselein servies

Porseleinen serviesAlle hierboven genoemde producenten van porselein servies maken natuurlijk ook modern porselein servies en dat doen ze door samen met hedendaagse ontwerpers te werken. Zo werkt Wedgwood servies samen met de ontwerpers Jasper Conran en Vera Wang. Het Duitse Fürstenberg porselein werkt samen met de Italiaanse ontwerper Carlo Dal Bianco. Het aanbod modern porselein servies is zeer uitgebreid, van klassiek brocante tot modern en strak. Van porselein servies voor alledaags gebruik, zoals Arzberg Tric tot zeer exclusief porselein servies, zoals Royal Copenhagen Flora Danica. Er is dus onder het modern porselein servies voor iedereen wat te vinden. Zo geniet iedereen van een mooi gedekte tafel.

Antiek porselein servies

Arzberg porselein serviesPorselein servies is zowel nieuw als antiek te verkrijgen. De meeste Europese porseleinfabrieken stammen uit de 18de eeuw. Er is dus veel antiek porselein servies verkrijgbaar. Landen met bekende porseleinfabrieken zijn Frankrijk, Engeland en Duitsland. In Frankrijk wordt veel porselein servies geproduceerd in de regio Limoges. In deze regio staan de fabrieken van Haviland, Raynaud en Bernardaud. Engeland is bekend om onder meer het antiek porselein servies van Wedgwood. Ook het Deense Royal Copenhagen, het Hongaarse Herend en het Duitse Rosenthal staan bekend om klassiek en elegant antiek porselein servies. Er is dus volop antiek porselein servies te koop. Een compleet antiek servies is vaak niet goedkoop in de aanschaf. Dit kan een reden zijn om toch te kiezen voor een modern porselein servies.