Gedekte tafel

Menu:

PIP Studio! PIP Studio! blauw servies

PiP servies is te herkennen aan vrolijke kleuren.

Wedgwood Wedgwood blauw servies

Wedgwood maakt tijdloos serviesgoed in allerlei ontwerpen.

Royal Boch Royal Boch blauw servies

Royal Boch is bekend van het boerenbont aardewerken servies

Fürstenberg Servies van fürstenberg

Fürstenberg is één oude producent van porselein.

Iitala Iittala blauw servies

Iittala is voornamelijk bekend vanwege het servies Teema.

> > >

Blauw servies

Villeroy & Boch serviesBlauw is één van de kleuren die traditioneel wordt gebruikt bij het maken van serviezen. Bij blauw servies wordt al snel gedacht aan klassieke serviezen, zoals Delfts blauw. Maar er is ook strak modern blauw servies verkrijgbaar. Er is voor iedere smaak een mooi blauw servies op de markt, of het nu om porselein of aardewerken serviezen gaat. De kleur blauw wordt geassocieerd met waarheid, helderheid, waardigheid, status en macht.

Blauw porseleinen servies

Arzberg Tric servies blauwBlauw porselein servies is een gewoon goed geworden door de eeuwen heen. De meeste porselein producenten hebben dus wel een blauw servies in de collectie. Vaak zijn deze blauwe serviezen welk traditioneel van aard, zoals het Valeria servies van Villeroy & Boch. Gelukkig zijn er ook aanbieders van moderne blauwe serviezen, zoals Arzberg. Arzberg biedt met het Tric een modern design servies aan dat in vele kleuren verkrijgbaar is waaronder blauw. Zo is er dus voor een ieder wat wils.

Blauw aardewerk servies

Delfs Blond serviesNet als porselein producenten hebben de meeste fabrikanten van aardewerk serviezen mooi blauwe serviezen. Blond Amsterdam heeft met het Delfs Blond servies het Delfts Blauw thema in een modern jasje gestoken. Het Finse Iittala met het Teema servies dat ook in het blauw verkrijgbaar is een modern design servies. Teema is gebaseerd op basis vormen zoal vierkant en cirkel. Dus u kunt eindeloos combineren.

Blauw servies kopen

Omdat blauw een geliefde kleur is voor serviezen en de kleur blauw net als wit weinig trendgevoelig is gaan de ontwerpen langer mee dan van ander kleuren servies. Dit resulteert in relatief weinig aanbiedingen van wit servies. Aanbiedingen komen zijn er wel, maar voornamelijk in de traditionele periode na in januari. Wil u eerder een wit servies met korting kopen let dan op serviesfabrieken die recent failliet zijn gegaan, zoals het Belgische Royal Boch dat in 2011 failliet is verklaard. Zo kunt u voor een mooi prijs een blauw servies kopen. Daarnaast is er veel antiek blauw servies verkrijgbaar. Websites zoal marktplaats bieden een ruim aanbod.