Gedekte tafel

Menu:

PIP Studio! PIP Studio! aardewerk servies

PiP servies is te herkennen aan vrolijke kleuren.

Royal Boch Royal Boch aardewerk servies

Royal Boch is bekend van het boerenbont aardewerken servies

Blond Amsterdam Blond Amsterdam aardwerk servies

Blond Amsterdam: vrolijke theepotten en ander serviesgoed.

GreenGate GreenGate aardewerk servies

GreenGate is het grote Deense Lifestyle merk.

Emma Bridgewater Emma Bridgewateraardewerk servies

Emma Bridgewater gebruikt landelijke thema's op servies.

Arabia Arabia aardewerk servies

Arabia servies is al 130 jaar de voorloper in Fins design.

Iitala Iittala aardewerk servies

Iittala is voornamelijk bekend vanwege het servies Teema.

Bunzlau servies Pools Aardewerk

Bunzlauer aardewerk is ook bekend als Pools aardewerk.

Meer merken
> >

Aardewerk servies

Pip aardewerk serviesAardewerk servies is verkrijgbaar bij iedere servieswinkel en bij vele warenhuizen. Een knappe prestatie, aangezien aardewerk al duizenden jaren dient als grondstof voor servies. Uiteraard is de kwaliteit tegenwoordig aanzienlijk verbeterd. Aardewerk servies is er in veel prijscategorieën: van goedkoop tot zeer exclusief. Er is dus voor ieder budget een mooi servies te koop. Wanneer een porselein servies geen optie is, is een mooi aardewerk servies altijd een goed alternatief. Het belangrijkste verschil tussen porselein en aardewerk servies is dat aardewerk servies minder verfijnd is dan porselein servies.

Aardewerk servies merken

Emma Bridgewater serviesIn verhouding tot porselein servies is het aanbod van aardewerk servies vele malen groter. Bijna ieder land heeft zijn eigen bekende aardewerk servies producent. Zo is Finland bekend om het Iittala en Arabia servies en is er in Nederland veel aandacht voor PiP studio!, Blond Amsterdam World of Jet servies. Hieronder vindt u een overzicht van de aardewerk servies merken per land.

Nederlands aardewerk servies

Fins aardewerk servies

Brits aardewerk servies

Deens aardewerk servies

Belgisch aardewerk servies

Pools aardewerk servies

Modern aardewerk servies

Emma bridgewater serviesEen goed voorbeeld van een hedendaagse producent van aardewerk servies is Arabia servies uit Finland. Arabia is met de ontwerpen 24h en Lumi sterk vertegenwoordigd op de markt voor modern aardewek servies. Dichterbij huis is er het bekende Royal Boch servies uit België. Royal Boch maakt onder meer het bekende Boerenbont servies. In Nederland is al een aantal jaar het aardewerk servies van Blond Amsterdam zeer populair. Hier is ook handbeschilderd servies van te koop, bijvoorbeeld mooie theepotten en theemokken. Ook het bekende Deense lifestyle merk GreenGate maakt mooi modern aardewerk servies.

Antiek aardewerk servies

Antiek aardewerk serviesAntiek aardewerk servies is er in vele soorten en maten. Via veilinghuizen wordt antiek aardewerk servies aangeboden. En er worden uiteraard ook nog steeds aardewerk servies op de markt gebracht met klassieke ontwerpen zoals, zoals brocante en boerenbont. Kortom meer dan genoeg aanbod als u van klassiek aardewerken servies houdt. Ook online veilingsite, zoals marktplaats en e-bay zijn goede plekken als u op zoek bent naar een antiek aardewerk servies.