Gedekte tafel

Menu:

PIP Studio! PIP Studio! aardewerk servies

PiP servies is te herkennen aan vrolijke kleuren.

Royal Boch Royal Boch aardewerk servies

Royal Boch is bekend van het boerenbont aardewerken servies

Blond Amsterdam Blond Amsterdam aardwerk servies

Blond Amsterdam: vrolijke theepotten en ander serviesgoed.

GreenGate GreenGate aardewerk servies

GreenGate is het grote Deense Lifestyle merk.

Emma Bridgewater Emma Bridgewateraardewerk servies

Emma Bridgewater gebruikt landelijke thema's op servies.

Arabia Arabia aardewerk servies

Arabia servies is al 130 jaar de voorloper in Fins design.

Meer merken
> > >

Bunzlauer aardewerk

Pools aardewerkBunzlauer aardewerk is ook bekend als Pools aardewerk. Dit Poolse aardewerk dankt haar naam aan de voormalige Pruisische stad Bunzlau, die nu in Polen ligt. Bunzlau maakt veel verschillende soorten Pools aardewerk. Bunzlauer aardewerk wordt door verschillende fabrieken in en om de stad gemaakt. Maar wat alle ontwerpen met elkaar gemeen hebben is dat het een zeer robuuste uitstraling heeft.

Kwaliteit Pools aardewerk

Pools aardewerkDe kwaliteit van Pools aardewerk is zeer hoog. Dit komt door de goede start die men maakt met het maken van aardewerk in Bunzlau. Eind 19de eeuw werd in Bunzlau een vakschool opgericht voor het maken van aardewerk. Dit had als resultaat dat het aardewerk servies uit Bunzlau van hoge kwaliteit was en door heel Duitsland werd gewaardeerd. Veel kwaliteit aardewerk servies uit die tijd en uit begin 20ste eeuw word nog steeds gebruikt.

Bunzlauer aardewerk na WOII

Pools aardewerkNa de Tweede Wereldoorlog ging het gebied waar Bunzlauer aardewerk servies werd gemaakt over in Poolse handen en veranderde naam van de stad in Bolesławiec. Het aardewerk wordt nu ook wel verkocht als Bolesławiec aardewerk en Pools aardewerk, maar Bunzlauer aardewerk servies is de meest gebruikte naam. Poolse producenten hebben hun eigen manier van werken geïntroduceerd. Maar bleven met de originele Bunzlauer thema’s werken. Waardoor modern Bunzlauer servies nog steeds herkenbaar is.

Antiek Bunzlauer servies

Pools aardewerkU bent op zoek naar een antiek Bunzlauer aardewerk servies, dan heeft u geluk. De kwaliteit van Bunzlauer servies heeft er voor gezorgd dat er veel antiek servies nog verkrijgbaar is. Het meeste van dit antieke Bunzlauer servies bevindt zich logischer wijs in Duitsland. Het beste aanbod van antiek Bunzlauer aardewerk vindt u dan ook op Duitse rommelmarkten en op Duitse versies van het bekende online verkoop platform Marktplaats. Bekende fabrieken waren Gleisberg, August Hude, Julius Paul und Sohn, Hugo Reinhold & Co en Edwin Werner.

Nieuw Pools aardewerk

Pools aardewerkAls u op zoek bent naar nieuw Pools aardewerk dan is u zoektocht een stuk makkelijker. Pools aardewerk uit Bunzlau is zeer populair en is onderdeel van het assortiment van de meeste Nederlandse servieswinkels. Er zijn ook veel online servieswinkels die zich hebben gespecialiseerd in het verkopen van Pools aardewerk. Wilt u nog meer keuze aan Pools aardewerk dan loont het zeker om ook Duitse servieswinkels, zowel online als offline, te raadplegen.